یکی از مهم ترین سوالات کاربران در خصوص ورق استیل در مورد روش های جوشکاری ورق استیل بدون تغییر شکل می باشد. فرایند جوشکاری ورق های استیل به روش های متفاوتی انجام می شود. جوشکاری ورق استیل باید به شیوه ای انجام شود که دوام بالایی داشته باشد. این فرایند هم به شکل دستی و هم با استفاده از دستگاه های جوشکاری اتوماتیک صورت می گیرد. در این مورد ابتدا لازم است بدانید ورق های استیل برای چه نوع کاری نیاز به جوشکاری دارند. در مرحله بعد برای انتخاب نوع جوشکاری باید آزمون و خطا بر روی ورق ها انجام گیرد تا مشخص شود چه شیوه ای مناسب می باشد. جنس و ضخامت ورق های استیل نیز از دیگر موارد موثر بر شیوه جوشکاری هستند. از میان روش های مختلف جوشکاری برای ورق استیل نازک یا ضخیم سه روش اصلی وجود دارد. روش TIG در جوشکاری استیل، روش جوشکاری نقطه ای و جوشکاری MIG برای ورق استیل، سه روش اساسی و اصلی می باشند.
امرداد استیل، مرجع تخصصی و معتبر فروش انواع استیل می باشد که شما می توانید برای خرید انواع استیل از آنها مشاوره بگیرید. برای ارتباط با کارشناسان این تیم حرفه ای می توانید با شماره تماس 02191030645 ارتباط برقرار کنید.
اهمیت جوشکاری صحیح ورق استیل
انجام صحیح و اصولی جوشکاری ورق استیل بدون تغییر شکل از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. این فرایند بر کیفیت و ایمنی کل ساختار سازه های ساخته شده از این ورق ها تاثیر دارد. برخی از ورق های استیل مانند: استنلس استیل به دلیل مقاومت بالا و ورق استیل خشدار نیازمند تکنیک هایی برای انجام جوشکاری می باشند. به این ترتیب در زیر به برخی از مهم ترین دلایل اهمیت صحیح جوشکاری ورق استیل اشاره می نماییم.
حفظ ویژگی های مکانیکی و فیزیکی ورق استیل:
1. افزایش مقاومت ورق استیل در مقابل ایجاد خوردگی
2. حفظ ویژگی، مقاومت در برابر حرارت بالا هنگام جوشکاری ورق های استیل
3. جلوگیری از ایجاد ترک خوردگی و استقامت در مقابل فشارها و تنش ها
حفظ کیفیت و زیبایی ظاهری استیل:
1. مقاومت در مقابل تغییر سطح استیل و جلوگیری از زنگ زدگی
2. ایجاد سطح صاف و یکدست بدون نیاز به انجام پرداخت
به وجود آمدن ایمنی و افزایش دوام:
1. جلوگیری از ایجاد نشتی پس از فرایند جوشکاری
2. افزایش طول عمر سازه ها و پایداری جوش
بکارگیری ورق های استیل در صنایع خاص:
1. استفاده در صنعت غذایی و دارویی
2. بهره مندی در صنعت های شیمیایی و پتروشیمی
3. کاربرد در صنعت پزشکی و هوافضا
کاهش هزینه های ورق استیل بعد از جوشکاری:
1. به حداقل رسیدن نیاز به تعمیرات و نگهداری
2. ایجاد صرفه جویی در زمان و کاهش روند تولید
معرفی روشهای مختلف جوشکاری ورق استیل
برای انجام جوشکاری ورق های استیل روش های متفاوتی وجود دارد که در زیر به کاربرد ترین آنها می پردازیم.
1. روش TIG در جوشکاری استیل
یکی از روش های اصلی برای جوشکاری ورق های استیل روش TIG است. روش TIG در جوشکاری استیل برای انجام کار در دماهای کم مناسب می باشد، در این روش از گاز آرگون استفاده می شود. گاز آرگون در جوشکاری TIG بیشتر برای روش های غیر اتوماتیک و برای جوش دادن استیل های نازک مورد استفاده قرار می گیرد. در فرایند جوشکاری اغلب اوقات برای ایجاد محافظت های داخلی یا خارجی جوشکاری، گاز آرگون با گازهای هلیوم، هیدروژن یا نیتروژن ترکیب می گردد. گاز هلیوم گرمای زیادی تولید می کند و به همین دلیل برای نفوذپذیری بیشتر در قطعات ضخیم بکار گرفته می شود.
انجام جوشکاری یک طرفه باعث جلوگیری از اکسید شدن و خوردگی استیل می گردد به همین دلیل بهره گیری از گاز در این فرایند از جوش ها محافظت می نماید. روش TIG در جوشکاری استیل باعث ایجاد کیفیت و طول عمر بالا می شود، ایجاد انعطاف پذیری بالا از دیگر ویژگی های این شیوه است. در این روش از تجهیزات و دستگاه های تخصصی و پیچیده ای استفاده می شود که باعث سختی این شیوه می گردد. روش TIG برای انجام جوش های ظریف و قوی به کار برده می شود.
2. جوشکاری MIG برای ورق استیل
روش اصلی دوم برای جوشکاری ورق استیل بدون تغییر شکل، روش MIG می باشد. در این شیوه جوشکاری از گاز آرگون و سیم الکترود استفاده می گردد. در جوشکاری MIG برای ورق استیل از یک قوس الکتریکی در میان قطعه و قسمت فیلر بدون روکش استفاده می شود. در واقع این قوس گرمای مورد نیاز انجام جوش در ورق استیل را ایجاد می نماید. بهره گیری از جریان الکتریکی در این فرایند راحتی انجام جوش را در پی دارد و در نقطه پایین ذوب فلز قرار می گیرد.
جوشکاری MIG به شکل نیمه اتوماتیک انجام می شود و نسبت به سایر روش های جوشکاری ورق استیل ارزان تر می باشد. روش MIG در مقایسه با روش TIG بسیار ساده تر و سریع تر است. در روند انجام این روش از فولاد ضد زنگ استفاده می شود که سبب آسان شدن جوشکاری ورق استیل می گردد. در جوشکاری MIG داشتن تجربه و تخصص خاص مورد نیاز نمی باشد. نقاط جوش خورده در این شیوه سریع خنک می شوند که موجب کاهش احتمال شکنندگی اتصالات خواهند شد.
3. جوشکاری استیل به روش نقطه ای
سومین شیوه اصلی در حوزه جوشکاری ورق استیل بدون تغییر شکل، روش نقطه ای است. این روش یکی از آسان ترین و ارزان ترین شیوه های جوشکاری بدون تنش استیل می باشد. برای انجام جوشکاری نقطه ای از دستگاه نقطه ای RW استفاده می گردد. این روش برای انجام جوشکاری در تمامی پروژه های کوچک و بزرگ بکار برده می شود. در روش نقطه ای لبه های ساییده شده را به همراه جریان الکتریسیته حرارت می دهند و آنها را به یکدیگر متصل می کنند. جوشکاری نقطه ای در پایین ترین نقطه ذوب فلز را به وجود می آورد. در فرایند انجام این روش به شکل صحیح، تغییر شکل حرارتی استیل مانند: خمیدگی یا انحراف اتفاق نمی افتد.
4. جوشکاری ورق استیل به روش هوا برش
علاوه بر سه روش اصلی و اساسی برای انجام جوشکاری استیل روش های دیگری نیز مورد استفاده جوشکاران قرار می گیرند. روش جوشکاری هوا برش یکی دیگر از روش های جوشکاری ورق استیل می باشد. این روش با عنوان، گاز اکسی استیلن یا هوا گاز هم شناخته شده است. هوا برش یکی از روش های قدیمی جوشکاری بدون تنش استیل می باشد که در اغلب مصارف صنعتی به کار برده می شود. در این روش تجهیزات و ابزارآلات متفاوتی مورد استفاده قرار می گیرد.
5. جوشکاری ورق استیل با الکترود
جوشکاری ورق استیل بدون تغییر شکل به روش الکترود یکی از روش های بسیار قدیمی و پایه در این حیطه به شمار می آید. این روش بدون استفاده از گاز محافظ انجام می شود. در این شیوه ی جوش دادن از الکترود مناسب برای جوش استیل استفاده می گردد. فرایند جوش با دستگاه های مخصوصی برای مقاومت در درجه بالا انجام می شود. این روش در بسیاری از صنایع گوناگون مورد استفاده قرار می گیرد، اما در مقایسه با روش جوشکاری اینورتر دقت و کیفیت کمتری دارد و نیازمند تجهیزات بیشتر می باشد.
6. جوشکاری زیر پودری ورق استیل
زمانی که قصد جوشکاری ورق های استیل ضخیم را داشته باشید، می توانید از روش جوشکاری زیر پودری ورق استیل استفاده نمایید. این روش که با عنوان SAW نیز شناخته می شود، یکی از روش های گران قیمت در این فرایند می باشد. روش زیر پودری استیل نیازمند تجهیزات، دستگاه و پودر های جوشکاری مخصوص است.
7. جوشکاری استیل به روش آرگون
در جوشکاری با گاز آرگون از حرارت پایین استفاده می شود. این روش دارای انعطاف پذیری، طول عمر مناسب و کیفیت بالا جوش است.
8. روش اینورتر در جوشکاری استیل
روش اینورتر در جوشکاری ورق استیل بدون تغییر شکل از پرطرفدارترین شیوه های جوشکاری می باشد. اینورتر یکی از دستگاه های جوشکاری است که استفاده زیادی دارد و موجب آسان شدن روند جوشکاری می شود.
9. جوشکاری استیل با گاز کربن دی اکسید
یکی دیگر از شیوه های انجام جوشکاری ورق استیل بدون تغییر شکل، جوشکاری با بهره مندی از گاز کربن دی اکسید می باشد. این روش یک شیوه قدیمی در فرایند جوشکاری ورق استیل محسوب می شود که گاز محافظ جوش در آن گاز کربن دی اکسید است.
10. انجام جوشکاری به روش لیزری
جوشکاری ورق استیل به روش لیزری یک شیوه پیشرفته است که از تکنولوژی سورس لیزر فایبر استفاده می کند. این شیوه دارای دقت بسیار بالایی می باشد، جوشکاری فوق العاده با کیفیتی را ارائه می دهد و همچنین بدون تماس مستقیم انجام می گردد. جوشکاری لیزری با نور لیزر انجام می شود و نیازی به پرداخت ندارد. از روش لیزری برای اتصال قطعات نازک و حساس استفاده می شود.
نکات فنی برای جلوگیری از تغییر شکل در حین جوشکاری استیل
جوشکاری ورق استیل نازک یا ضخیم دارای حساسیت بالایی است و به همین دلیل مهارت و تجربه جوشکار در انجام این فرایند ضروری می باشد. برخی از تکنیک ها و مهارت های جوشکاری مانند: پاس های چندگانه و جوشکاری پیوسته باعث جلوگیری از تغییر شکل حرارتی استیل می گردد. استفاده از ولتاژ و جریان کم در جوشکاری باعث ایجاد کنترل دمای جوشکاری استیل شده و از ایجاد مشکلاتی مانند: سوختگی استیل پیشگیری می نماید.
انتخاب روش مناسب برای جوشکاری بستگی به مواردی از جمله نوع ورق استیل، ضخامت و کاربرد آن دارد. الکترود و سیم جوش مورد استفاده باید با ورق استیل مطابقت داشته باشند. رعایت موارد بیان شده سبب انجام جوشکاری بدون تنش استیل می شوند.
امرداد استیل، مرجع تخصصی و معتبر فروش انواع استیل می باشد که شما می توانید برای خرید انواع استیل از آنها مشاوره بگیرید. برای ارتباط با کارشناسان این تیم حرفه ای می توانید با شماره تماس 02191030645 ارتباط برقرار کنید. همچنین می توانید از قیمت ورق استیل 430، 304 و 316 امروز نیز اطلاع پیدا کنید.
تجهیزات و مواد مصرفی مناسب برای جوشکاری ورق استیل
برای انجام جوشکاری ورق های استیل باید با تجهیزات و متریال مناسب آشنا شوید که در زیر به آنها اشاره می کنیم:
1. دستگاه های مناسب برای جوشکاری ورق استیل
برای انجام جوشکاری ورق استیل بدون تغییر شکل، دستگاه های TIG و MIG به دلیل کنترل حرارت و دقت بالا جزء بهترین تجهیزات محسوب می شوند. روش TIG در جوشکاری استیل برای فلزات نازک مورد استفاده قرار می گیرد. در فرایند این دستگاه، الکترود تنگستن و گاز محافظ آرگون به کار گرفته می شود. جوشکاری با این دستگاه دارای دقت و تمیزی بالایی می باشد. دستگاه MIG برای انواع مختلف ورق های استیل، خصوصا استیل نازک قابل استفاده است و جوشکاری با سرعت زیاد را ارائه می دهد.
2. مواد مصرفی مناسب برای جوشکاری ورق استیل
از گزینه های بسیار مهم در روند جوشکاری، بدون ایجاد تغییر شکل حرارتی استیل، استفاده از مواد و متریال مناسب می باشد. در انجام جوشکاری ورق استیل بدون تغییر شکل، استفاده از الکترودها و سیم جوش های با کیفیت بالا توصیه می شود. به دلیل اینکه اغلب الکترود ها و سیم جوش ها از جنس فولاد ضد زنگ یا مس می باشند، برای جوشکاری استیل نازک مناسب هستند. بکارگیری گاز های محافظ در این فرایند سبب مقاومت جوش ها در برابر اکسیداسیون می شود، گاز آرگون و هلیوم از این موارد می باشند.
تجربههای عملی و توصیههای متخصصان جوشکاری ورق استیل
یکی از سوالات اصلی کاربران در مورد جوشکاری این می باشد که از کجا باید شروع کنند؟ به دلیل اهمیت جوشکاری ورق استیل بدون تغییر شکل لازم می باشد از تجربه های موجود در این حوزه بهره مند شوید. استفاده از توصیه های متخصصان در این زمینه باعث انجام جوشکاری باکیفیت و بادوام می گردد. اولین و مهم ترین توصیه موجود درباره فرایند جوشکاری، مربوط به آموزش می باشد. برای انجام جوشکاری ورق استیل ابتدا باید آموزش های لازم را ببینید و سپس تمرین کافی نمایید. فراگیری نحوه کاهش تغییر شکل در جوشکاری نیز از موارد حائز توجه در این فرایند است.
برای انتخاب روش جوشکاری و خرید مواد مورد نیاز حتما از متخصصان جوشکاری مشاوره بگیرید و از استاندارد های موجود پیروی کنید. در این مورد لازم است تفاوت انواع ورق های استیل مخصوصا تفاوت استیل 304 و 316 را بدانید. پس از انجام جوشکاری حتما کار را بررسی کنید و از عدم وجود ایراد مطمئن شوید.
نتیجه گیری
به طور کلی برای اینکه جوشکاری ورق استیل بدون تغییر شکل را انجام دهید، باید روشی متناسب با نوع ورق که در داخل متن به آنها اشاره شده است را انتخاب نمایید. همچنین می توانید با مشاوره از طریق کارشناسان این حوزه در رابطه با انتخاب روش مناسب جوشکاری برای انواع ورق ها اطلاعات بیشتری به دست آورید.
سوالات متداول کاربران در مورد جوشکاری ورق استیل بدون تغییر شکل
در اینجا به برخی از اصلی ترین سوالات کابران در مورد جوشکاری ورق استیل بدون تغییر شکل خواهیم پرداخت:
1. چه عواملی باعث تغییر شکل ورق استیل در جوشکاری می شوند؟
بکارگیری حرارت زیاد، افزایش تعداد پاس های جوشکاری، بستن نادرست قطعه، سرد شدن سریع و غیر یکنواخت قطعه و استفاده از مواد پرکننده نامناسب، از عوامل مهم و موثر در تغییر شکل ورق استیل می باشند.
2. بهترین روش جوشکاری برای ورق استیل نازک کدام است؟
در ابتدا روش TIG به دلیل ویژگی کنترل دقیق حرارت و جلوگیری از تغییر شکل استیل پیشنهاد می شود. روش جوشکاری لیزری نیز بخاطر داشتن انرژی و سرعت بالا حرارت را به حداقل می رساند و گزینه مناسبی می باشد.
3. برای کم کردن تنش های استیل بعد از جوشکاری چه باید کرد؟
کارهایی مانند: گرم کردن قطعه بعد از فرایند جوشکاری، چکش کاری سطوح جوش بعد از خنک شدن و آنیل کردن قطعه استیل، از موارد مهم در کاهش تنش های استیل هستند.